KIVÁLÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY - KIEMELKEDŐ TUDÁS - INNOVATÍV SZEMLÉLET

 

                    

 

HIPNÓZIS OKTATÁS PROFESSZIONÁLIS SZINTEN

 

ALAPOKTÓL A MESTERSZINTIG

az American International Association of Hypnosis (A.I.A) tematikája alapján

 

 

Ismerkedj meg a hipnózissal, és sajátíts el egy olyan módszert, amit világszerte több millióan használnak. A különböző nemzetközi hipnózis iskolák felmérései szerint, egyre többen érdeklődnek a hipnózis iránt. Vannak akiket a kíváncsiság motivál, és vannak azok a segítők/terapeuták, akik a hipnózisra úgy tekintenek, mint az egyik legdinamikusabban fejlődő és számtalan lehetőséggel bíró módszerre, mellyel tökéletesen ki tudják egészíteni jelenlegi munkájukat.

 

Mire alkalmazhatod majd a tanultakat..?

 • hipnotikus állapotok létrehozására, majd ezek elmélyítésére

 • terápiás jellegű felhasználásra

 • dohányzásról való leszoktatásra,

 • fogyás kezelésére,

 • stressz kezelésére,

 • tudatalatti információk elültetésére,

 • pánik kezelésére, állapotjavításra

 • fóbiák kezelésére, állapotjavításra

 • múltban gyökerező problémák feltárására, majd azok átalakítására

 • számtalan fizikai betegségből való felgyógyulás elősegítésére

 • kitűzött célok megvalósításában való segédkezésre

 • különböző terápiás üléseket elősegítése ő tecnikák alkalmazására

 • és még sok minden másra…

 


 

Első lépés:a döntés

Azt gondolom, hogy minden szakmai képzésre való jelentkezéshez komoly döntés szükséges. Ezért javaslom, szánj elegendő időt arra, hogy alaposan informálódj, hisz minél aprólékosabban tájékozódsz a különböző iskolák között, annál biztosabb lehetsz abban, hogy a számodra legmegfelelőbb helyet fogod majd választani. Mivel a hipnózis elsajátítása bizonyos értelemben befektetés, lényeges az is, hogy lásd, pénzedért olyan tudáshoz jutsz-e, mely átfogó, mélyreható és gyakorlatias, vagy inkább a szétdaraboltság és a felszínesség jellemzi.

Másként megfogalmazva, érezned kell, hogy jó kezekben vagy-e...

Hogy döntésedet elősegíthessük, minden tanfolyam kezdete előtt, egy személyes előbeszélgetést szervezünk a jelentkezőkkel. E találkozó keretein belül egyrészt előre megismerhetjük egymást - hisz nem mindegy hogy ki fog majd tanítani, és természetesen az is számít, hogy ki az, akit az ember tanít fog - másrészt pedig minden felmerülő kérdésedre személyes választ kaphatsz. Így sokkal könnyebben eldöntheted majd, hogy hipnózis képzésünk neked való-e vagy sem.

 

Két nap alatt hipnózis?

Vajon két nap alatt megtanulható-e a hipnózis? Igen. Sőt. Akár egy óra alatt is elsajátítható, ez igazán nem nagy ügy. A gond inkább akkor kezdődik, amikor a gyakorlatban is alkalmazni szeretnénk a tanultakat. Olyan ez, mint amikor azt gondoljuk, ahhoz, hogy egy igazán ízletes ételt meg tudjunk főzni, elegendő, ha ismerjük a receptet és megvesszük a hozzávalókat. 

De vajon tényleg ennyi az egész? Nyilvánvaló, hogy nem. Ugyanis bevásárolni bárki képes – csak lista kell hozzá meg pénz – ám ahhoz, hogy az alapanyagokból végül ínycsiklandó étel születhessen, már valami másra is szükség van…

 

A kukta és a konyhafőnök

Kedvelem a főzőműsorokat. Az egyik ilyenben a műsorvezető arra volt kíváncsi, hogy igazából mi az, ami megkülönbözteti a konyhafőnököt a többi szakácstól. Egyetlen eltérés van köztük – magyarázta a mesterszakács – a konyhafőnök mindig egészben látja a folyamatot, míg a szakács csak bizonyos részfeladatokat végez. Azaz hiába tud valaki tökéletesen habarni vagy esetleg grillezni, ha képtelen összességében rálátni a teljes folyamatra, akkor a végeredmény sosem lesz remekmű.

E  válasz mondanivalója éppúgy igaz nem csak a hipnózis alkalmazására, hanem annak oktatására is. Vagyis hiába tanulunk meg bizonyos részelemeket, ha nem látunk rá az egész folyamatra, a végeredmény mindig tökéletlen lesz.

Célunk tehát az volt, hogy a nálunk tanuló leendő hipnotizőrök, a kilencedik nap végére képesek legyenek teljességében rálátni a hipnózisra mint eszközre, hogy ezáltal kikerüljék a sémamegoldások csapdáit, és valódi segítséget tudjanak majd nyújtani, a hozzájuk forduló klienseiknek.

 

Miért pont az A.I.A?

Tanulmányozva a különböző nemzetközi szövetségeket, mindig is érthetetlen volt számomra az a fajta korlátoltság, ami a hipnózis oktatásához való hozzáállást jellemezte. E szemlélet központi eleme, a modulrendszeren keresztül történő oktatás.

Nyilvánvaló, hogy a modulrendszer súlyos hátrányokkal jár. Ezt lehet tagadni, lehet ellene tiltakozni, ám a lényegen semmit sem változtat. Egyrészt a hallgatók  soha nem tudnak eljutni addig a szintig, hogy teljes rálátást nyerjenek a hipnózis komplett rendszerére, másrészt pedig a modulrendszer csupán a sémamegoldások szintjéig képes eljuttatni a tanulókat. Márpedig, ha valaki csak begyakorolt sémákat kap egy képzés során, és e szerint végzi majd a munkáját, többet árthat, mint használ. Ugyanis akiből hiányzik a felszabadult alkotóerő, öntudatlanul is abba az irányba kényszeríti kliensét, amit a megtanult minta meghatároz. És ez több mint tragikus. 

Persze az sem elhanyagolható tény, hogy a modulrendszerbe kényszerített tanulók számára a teljes képzés költségei aránytalanul és indokolatlanul megnőnek...

Az A.I.A (American International Association of Hypnosis) nemzetközi hipnózis szervezet 1998-ban létrehozott egy olyan képzési programot, melynek alapkoncepciója a hallgatók kiteljesedésének támogatása volt. Vagyis törekvésük nem a "részek" megismertetése volt, hanem a hipnózis egészére való rálátást támogatták. Így egyértelmű lépés volt részükről, hogy egybevonták az alapképzést a haladó, illetve a mester szinttel, elvetve ezzel a modulrendszer hibás szemléletét. Ezenfelül oktatóiknak meghagyták azt a fajta szabadságot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy tanfolyamaik egyediek, izgalmasak és színesek legyenek.

 

A szemfényvesztés kora lejárt

Sokan akik elvégezték már hipnózis képzésünket, leginkább azt emelték ki pozitívumként, hogy egyrészt minden amit tanultak valóban életszerű és gyakorlatias volt, másfelől pedig teljesen másként közelítettük meg magát a hipnózist, mint ahogyan az évtizedek alatt megszokottá vált.

Mit jelent az, hogy "másként" állunk a hipnózis szerepéhez és rendeltetéséhez?

Azt gondolom, hogy kellő elmélyültséggel „megtanítani”, "átadni" valamit csak úgy lehet, ha mi magunk már túljutottunk azon, amit oktatni szeretnénk. Vagyis tisztán látjuk az általunk képviselt módszer buktatóit, előnyeit és hátrányait. Máskülönben olyan dolgokat próbálunk meg elhitetni a hallgatókkal, melyek igazából valótlanok és életszerűtlenek. Magyarán, rálátni valamire tisztán és élesen csak úgy lehetséges, ha már nem vagyunk annak rabjai.

Az a fajta szemléletmód, amivel itt találkozhatsz, ennek jegyében zajlik. Azaz nem csak szimpla hipnózis technikákat sajátíthatsz el elméleti szinten, hanem valós eseteken keresztül érzékelheted majd azt is, hogy miként funkcionál a hipnózis, mint rendszer. Ennek következtében felfedezésre kerülhet saját kreativitásod és találékonyságod, ami viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy helyt tudj majd állni a jövőben.

Ha pedig a tanfolyam végére eljutsz arra a szintre, hogy tökéletesen megérted mi a különbség aközött, amikor egy terapeuta használja a hipnózist és nem a hipnózis a terapeutát, kitárul előtted majd az az ajtó, amin keresztül túlléphetsz minden módszeren és technikán. És ekkor elkezdődik valami teljesen más...

Természetesen a képzés során bátran kérdezhetsz, biztosítalak arról, hogy soha nem maradsz válaszok nélkül. Természetesen számtalan segédanyagot is kapsz majd, melyek úgy lettek összeállítva, hogy egymással variálhatók és kombinálhatóak legyenek.

 

Hogyan folyik a hipnózis képzés?

Egyfelől erős és stabil alapokat teremtünk, másrészt pedig mindig a teljes rendszerből bontjuk le a különböző "részelemeket", nem pedig az egymástól eltérő, különböző részeket próbáljuk meg összekapcsolni valami egésszé. Ugyanis egyértelmű és világos, hogy az utóbbi mindig káoszt eredményez, ám az előző rendet teremt. Márpedig, rend a lelke mindennek...

Célunk tehát az, hogy a kilenc nap után úgy búcsúzzunk el egymástól, hogy azt érzed, készen állsz a megmérettetésre. Persze jogos a kérdés, hogy ez elérhető-e. Bizonyos vagyok abban, hogy igen. Igaz a tanfolyam intenzív, vagyis figyelni kell és "toppon lenni", de segítünk. Egyrészt csoporthipnózis segítségével az első napokban trenírozzuk majd a tudatalattidat, hogy befogadó legyen és nyitott, azaz mindent könnyedén megjegyezz, másrészt pedig egy olyan gondolkodásmóddal, látásmóddal találkozhatsz, mely az "egész" felismerése felé terel, nem pedig csak különböző blokkokban tévelyeg. Ezzel a szemlélettel mely ilyen forradalmi módon közelíti meg az emberi problémákat, sehol máshol nem fogsz találkozni.

  

A tanfolyam díjazása

A tudás hatalom. Ám ez csak úgy tud megvalósulni, ha megfelelő gondolkodásmóddal párosul, hisz köztudott, hogy a jó szakembert az különbözteti meg a középszerűtől, hogy miként használja tudását, nem pedig az, hogy abból mennyit gyűjtött össze.

A tanfolyam amire jelentkezni kívánsz, ezt a célt szolgálja. Az elsajátítható hipnózis technikákon kívül egy sokkal értékesebb dolgot is ad. Egy olyan látásmódot, ami már önmagában is egyedi. Lényege, hogy nem a módszert helyezi előtérbe, hanem azt az embert, aki majd segítségért fordul hozzád.

Vagyis ténylegesen használni tudod majd a megtanult technikákat, nem pedig csak alkalmazol valamit valamire, aztán majd csak lesz valahogy...

Tehát nem egy átlagos hipnotizőrként kerülsz majd ki a tanfolyamról, hanem egy olyan jövőbeli segítő leszel, akinek kreativitása és megoldó képessége messze meghaladja majd a megszokott szinteket. Mivel bizonyos vagyok abban, hogy az a fajta gondolkodásmód, amit a kilenc nap alatt megtapasztalhatsz ténylegesen előre visz, ezért nem éreztük szükségét annak, hogy egyfelől filléres árakkal csábítsunk, hisz köztudott, olcsó húsnak mindig híg a leve, és természetesen nem tartottuk indokoltnak a "magas ár - magas minőség" tévképzetén alapuló marketingfogás használatát sem.

Így a tanfolyam díjazását középútra tereltük, hogy azt érezd, a legjobb ár-érték arányú képzésen vettél részt. Ezenkívűl tanulóink részletfizetési kedvezményt is igénybe vehetnek.  

  

Részletek az elméleti és gyakorlati tematikából:

 • a hipnózis rövid története
 • a hipnózis alapvető mondanivalója
 • különböző szuggesztibilitási tesztek elmélete
 • szuggesztibilitási tesztek (mágnes teszt, M.U. teszt, inga teszt, stb.)
 • az elme szabályai
 • négy mentális attitűd
 • hogyan működik a képzelet
 • tudat, tudatalatti, kollektív tudattalan
 • a tudatalatti működése, annak szabályai
 • az elme felépítése
 • hogyan működik a memória
 • pre-indukciós előbeszélgetés elmélete és gyakorlata
 • a kliens problémájának feltárása, annak gyakorlati kivitelezése
 • a szuggesztiók működése és szerepe
 • a szuggesztiók elhelyezésének szabályai
 • a szuggesztiók helyes megfogalmazásának szabályai
 • a kliens passzivitásának kezelése (elmélet és gyakorlat)
 • pozitív javaslatok strukturálása
 • a rapport létrehozása (elmélet és gyakorlat)
 • a sikeres transzformálás elmélete és gyakorlata
 • aktív transzformációs technikák
 • passzív transzformációs technikák
 • kliens típusok felismerésének technikája
 • klasszikus indukciós technikák
 • újszerű indukciós eljárások
 • a sikeres hipnózis ülés titkai
 • az aggodalom és a félelem kezelése hipnózissal
 • rejtett indukciós technikák
 • progresszív relaxáció
 • Dave Elman alapgyakorlat
 • egyéb lazító hipnózis technikák
 • transz-management folyamata
 • mélyítő technikákat elősegítő szuggesztiók
 • alap és speciális mélyítő technikák
 • transz-állapotok meghatározása
 • különböző esettanulmányok megbeszélése
 • lake-technika (mélyítő szuggesztió)
 • cloud-technika (mélyítő hipnózis technika)
 • különlegesen mély transzállapotok létrehozása és azok fenntartása
 • a hipnózis "veszélyei"
 • különböző kihozó technikák
 • szomnambulizmus
 • explorációs - folyamatfeltáró - gyakorlat
 • önhipnózis
 • holisztikus szemlélet alapjai
 • mit jelent: tudat
 • hogyan jönnek létre a gondolatok
 • különlegesen mély transzállapotok fenntartás
 • a szuggesztiók rögzítése, a tudatalatti „lepecsételése”
 • professzionális indukciós eljárások
 • terápiás helyzetben használható villám-hipnózis (rapid-indukciós) technika
 • önhipnózis alapszinten/elmélet és saját élmény gyakorlat
 • regressziós technikák lépésről lépésre
 • reinkarnációs hipnózis alapszabályai és technikái
 • a kérdezés művészete/kérdező technikák
 • különböző szimbólumok jelentése, azok értelmezése
 • abnormális reakciók kezelése
 • egy terápiás ülés összeállítása és levezetése
 • a terápia kontroll alatt tartása
 • hipnózis script írásának szabályai
 • frakcionálás alapszinten
 • frakcionálás professzionális szinten
 • éber hipnózis alapjai
 • éber hipnózis technikája (tolvajnyelv)
 • non-verbális hipnózis elmélet/gyakorlat
 • poszthipnotikus utasítások elhelyezése
 • sensi-motor technika
 • eye-strain módszer
 • fájdalomcsillapítás
 • fóbiák kezelése
 • pánik-terápia
 • megbocsájtás-terápia
 • tábla-technika (speciális hipno-meditációs technika)
 • dohányzás kezelése (egyéni és csoportos)
 • fogyás hipnózissal
 • direct-driver’s technika
 • transzformációs-terápia
 • steams-technika
 • regressziós steams-tecnika
 • a test energia szintjének növelése hipnózissal
 • pénzügyi siker / hipnózis terápia
 • "négy-kérdés" / metafizikai hinózis gyakorlat
 • pszichoszomatika értelmezési sémája
 • egy betegség tünetének analógiája és szimbólikája
 • a betegségek felosztásának elmélet
 • a hipnózis alkalmazása pszichoszomatikus terápia során
 • betegségek szimbólumának megfejtése hipnózis segítségével
 • daganatos betegségek gyógyulását elősegítő gyakorlat / klinikai hipnoterápia
 • öngyógyíto folyamatok aktiválása
 • életcélok kiderítése, azok elérése
 • a félelem folyamtrendszerének feltárása
 • vágykövető hipnózis ülés kivitelezése
    

 

 

Egyéb információk:

 

A teljes képzés időtartama 9 nap, ami tartalmazza az alapszintet, középszintet és a felsőszintet. 

 

A tanfolyam péntek, szombat és vasárnapi napokon kerül megrendezésre 10-től 18 óráig.

 

A képzésre való jelentkezés feltétele egy személyes elbeszélgetés és az előleg befizetése.

 

A hatékonyság végett a hipnózis tanfolyamon résztvevők maximális létszáma: 10-12 fő

 

 


 

A teljes képzés díja: 240.000,- Ft/fő + regisztrációs és vizsgadíj: 45.000,- Ft/fő.

Részletfizetési lehetőség: 

Előleg: 40.000,- Ft (a személyes előbeszélgetést követően)

Első részlet: 80.000,- Ft Második részlet: 80.000,-Ft Harmadik részlet: 40.000,- Ft

 

A képzésre a 06-30-414-4412-es telefonszámon, illetve a [email protected] címen lehet jelentkezni. 

 

 

Sikeres vizsga esetén az A.S.H (American School of Hypnosis ®) nemzetközi hipnózis iskola, és az A.I.A. (American International Association of Hypnosis) nemzetközi hipnózis szervezet tanúsítványait kaphatod kézhez, ezenkívül egyéves ingyenes tagság, közel 400 db előre elkészített angol nyelvű hipnózis script, számtalan oktatói videó, és több mint 110 db audio (mp3) hanganyagban részesülhetsz.

 

 

Vizsga feltételek:

1. 100 kérdésből álló teszt kitöltése (sikeres eredmény 90%-tól)

2. Két darab hipnózis script önálló megírása

3. Személyre szóló gyakorlati feladat sikeres teljesítése

 


 

A következő 9 napos budapesti tanfolyam időpontjai:

 

2017. december 1-2-3., 2018. január 5-6-7., és február 2-3-4.

Helyszín: Budapest, V. ker.

 


 

Zárszóként

A képzés végére képes leszel magabiztosan létrehozni különböző tudatállapotokat, képes leszel a dohányzásról való leszoktatásra, a fogyás kezelésére, stressz kezelésére, különböző információk elültetésére a tudatalattiban, pánik és fóbiák kezelésére, múltban gyökerező problémák feltárására majd azok átalakítására, regresszióra, és különböző fizikai betegségek gyógyulásának az elősegítésére.

 

 

Várunk szeretettel!

 

Figyelem! A tanfolyam elméleti és gyakorlati tematikája szerzői jogvédelem alatt áll. A tanfolyamon elhangzottak bárminemű felhasználásához, másolásához, sokszorosításához, illetve adatfeldolgozó rendszerben való tárolásához és annak megosztásához írásbeli hozzájárulás szükséges. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.